ágyneműben fekve

Milyen színű ágyneműhuzatot érdemes választani?

Az ágynemű huzat kiválasztása során nem feltétlenül a mintázat és a színek a legfontosabb szempont, azonban tagadhatatlan, hogy ezek a tényezők befolyással vannak kedvünkre, érzéseinkre, ezáltal az alvásminőségünkre is. Ha szeretnél minőségi ágyneműhuzatot vásárolni, viszont bizonytalan vagy a színeket illetően, akkor olvass tovább, adunk néhány hasznos tippet az alábbiakban!

Mi a kedvenc színed?

A legkézenfekvőbb döntésnek az tűnik, ha a kedvenc színed alapján hozod meg a döntést, azonban nem ez jól is elsülhet, meg nem is. Például, ha rajongsz a fekete színért és a hálószobádban főleg a sötét színek uralkodnak, akkor az összhatás könnyen nyomasztó lehet. Éppen ezért akkor jó döntés a kedvenc színednek megfelelő ágynemű huzatot választani, ha az passzol a hálószobába és nem üt el a többi színtől.

Bézs, a jolly joker

A bézs abból a szempontból mindenképp jó választásnak bizonyul, hogy gyakorlatilag mindenhez passzol. Nem igazán van olyan szín, amivel ne lehetne összepárosítani. Ráadásul a szem számára sem megerőltető. Ha ajándékba szánod az ágynemű huzatot, akkor a bézs, illetve a hozzá színben közel álló barna lehet ideális választás. A Cool Market webáruházban többek közt ilyen darabokat is találsz!

Fehér és fekete

Önmagában a tiszta fehér vagy fekete ágynemű garnitúra nem feltétlenül jó választás, mivel előbbi kórházi hatású, utóbbi pedig túl lehangoló. Viszont a kettő keveréke egy fekete-fehér ágynemű huzat egész dizájnos és a kettő közti kontraszt látványossá, hívogatóvá teheti az ágyat. Egy vidám mintával pedig még inkább feldobható a fekete-fehér ágyneműhuzat.

Zöld, a természet színe

A zöld, akárcsak a bézs vagy a barna, természetes szín, ezáltal megnyugtató a szem és a lélek számára. Ha a hálószobát a fa bútorok uralják, akkor különösen jó választás a zöld szín.

Piros, a szenvedély színe

A piros a szenvedély, a szerelem színe, így Valentin napon vagy az évfordulótok megünneplésekor melyik másik szín passzolna jobban az ágyhoz, mint a piros. Emellett a határozottság és a tettrekészség színe, ami a reggeli ébredésnél különösen jól jön. Vannak, akik eleve rajonganak ezért a színért, míg mások számára túl intenzív. Ha az utóbbi tábort erősíted, akkor érdemes lehet olyan ágynemű huzatot választanod, mely nem teljes egészében piros, hanem más színekkel van kombinálva.