öntözőrendszer

Az öntözéstechnika legfontosabb eszközei

Ha kertépítő vagy öntözőrendszer telepítő szakemberként dolgozik, akkor a hosszútávú, eredményes munka érdekében különösen fontos, hogy minőségi eszközökkel dolgozzon. Ha a szaktudás és a szakmai tapasztalat megvan, akkor már csak az alkalmazott eszközökön, alapanyagokon bukhat el a munka. Éppen ezért a minőségen nem szabad spórolni.

A legfontosabb eszközök

Az öntözőrendszerek lelke, pontosabban elméje a vezérlő automatika. A vezérlőegység a főalkatrészek főalkatrésze. Többféle típus áll rendelkezésre, például a kültéri, beltéri és elemes vezérlők. A választás során az elhelyezés körülményeit kell elsősorban szem előtt tartani, illetve az irányítandó zónák számát. Akik igazán modern vezérlő egységekre vágynak, azok wifi és Bluetooth használatával, illetve az okosvezérlőkkel kielégítő szolgáltatást, élményt kapnak. Ezek közül különösen fontos minőségi típust választani. Az ontozouzlet.hu webáruházban számos információ megtalálható a termékek kapcsán!

Az esőérzékelők is rendkívül fontos részei az öntözéstechnikának. Érdemes a megrendelők számára a vezetékes típus mellett a modern, rádiós esőérzékelőket is alternatívaként felajánlani. Az esőérzékelőnek köszönhetően elkerülhető a túlöntözés, mivel az öntözőrendszer esőben nem kapcsol be. Ez a környezet és az anyagiak szempontjából is rendkívül fontos. Ha az esőérzékelő esőt érzékel, akkor a vezérlő automatikát letiltja. Némely típusok még fagyérzékelővel is fel vannak szerelve.

Az öntözéstechnika kihagyhatatlan része még a mágnesszelep, amely az öntözőrendszer zónáit mechanikusan működteti. Elektromos jeladásra a vezérlő automatika megnyílik. Az adott zónába egészen addig áramlik a víz, ameddig a vezérlő egy jellel el nem zárja a szelepet.

Az öntözéstechnika nem valósulhat meg a szórófejek nélkül. Az öntözőzónában kerülnek elhelyezésre az öntözőelemek, amelyek jellemzően a szórófejek. Jellemzően egy zónán belül kizárólag egyféle típusú szórófej kerül elhelyezésre. A szórófejek kiválasztásában szakemberként sokat lehet segíteni a megrendelőnek, különösen annak érdekében, hogy a célnak megfelelő típus kerüljön kiválasztásra. Az öntözéstechnika abban az esetben valósulhat meg a legjobban, ha a szaktudás mellé kiváló minőségű alapanyagok társulnak, így a megrendelő sokáig élvezheti ennek előnyeit.