tolóajtó

Hogyan zajlik egy beltéri tolóajtó beépítése?

A beltéri tolóajtók akkor nyújthatnak jó megoldást, ha egy szűk helyre kell ajtót beépíteni és a hagyományos ajtó korlátozza a lehetőségeinket. Tolóajtókat akkor is be szoktak építeni, ha két helyiséget szeretnénk elválasztani anélkül, hogy a két helyiség közötti átjárást teljesen lezárnánk. A tolóajtókat be lehet építeni az irodákba és az otthonokba is. Ezzel a praktikus tolóajtóval leválaszthatunk egy háztartási helyiséget vagy segítségével létrehozhatunk otthonunkban egy saját irodát is. A beltéri tolóajtó lehetőséget nyújt arra, hogy sokkal több bútort tudjunk majd elhelyezni a helyiségben, hiszen az ajtó nyílása többé ezt nem fogja megakadályozni.

Miként lehet ezeket a tolóajtókat beépíteni?

Amikor az ajtószárnyak nyitására nincsen elegendő helyünk, akkor válasszuk a tolóajtókat. A tolóajtóknak kettő típusát forgalmazzák, a fal előtt futó tolóajtót és a falban futó tolóajtót. A fal előtt futó modellnél a fallal párhuzamosan szerelik be a tolóajtót, míg a falban futó változatnál egy fülkét építenek be a falba, amelyben futhat az ajtó. Természetesen a falban futó megoldást szebb és praktikusabb is, de utólag beépítve kicsit nagyobb felfordulást okozhat a kivitelezése. Ha viszont még építkezés előtt állunk, akkor könnyedén be lehet tervezni a falban futó tolóajtót és nem lesz nagy felfordulás a fülke kialakítása során. A tolóajtók felső sín vezetést kapnak és a legalsó részén csak egy kis nyelvecske található meg, amely nem is látszik használat során. A két szárnnyal rendelkező ajtóknál érdemes szinkron vasalatot is betervezni, hiszen úgy az ajtó két szárnyát egyszerre lehet majd mozgatni. A tolóajtókra csak úgy, mint a hagyományos ajtók esetében is nagyon szép fogantyúkat lehet felszerelni, amelyek anyagukban is harmonizálhatnak az ajtóval. Elengedhetetlenek a pontos mérések a beltéri tolóajtók beépítése előtt, hiszen csak így lehet olyan tolóajtót kivitelezni, amely gond nélkül siklik a síneken és sehol semmiben nem tud majd elakadni.

A modern otthonok tervezése során az optimális helykihasználás elengedhetetlen, ezért a tolóajtók beépítése hatalmas segítséget jelenthet. A Szalafa már 1989 óta kínálja termékeit a hazai piacon. A ECLISSE tolóajtó időtálló anyagból készül, ezért hosszabb távon lehet tervezni vele, mint bármely más tolóajtóval. A cég a tolóajtókat műszakilag is folyamatosan ellenőrzi és ha szükséges, akkor megújítja azokat, hogy mindig a kor igényeinek megfelelő termékeket kínálja. Ma már a legújabb tolóajtó sín kivehető, így, ha karbantartásra szorul az ajtó, akkor azt könnyedén el lehet végezni. A tolóajtókhoz társított görgőmű 80 kilogramm teherbírással rendelkezik, de lehetőség van 120 kilogrammos teherbírású görgőket is rendelni, amelyek már rozsdamentes acélból készülnek.