gamer laptop

Vásárolj bátran használt gamer laptopot!

A használt szócska hallatán sokan viszolyogni kezdenek, legalábbis negatív érzelmeket társítanak a kifejezéshez. Holott nem csak a hasznát ruha vagy eszközök, hanem a készülékek is hasznosak lehetnek, egyáltalán nem biztos, hogy rosszabbak, mint az újak. Egy vadonatúj gamer laptop nem feltétlenül jobb, mint a sokkal barátságosabb áron beszerezhető használt változata.

A használt gamer laptopok agyonhasználtak?

A laptop cserére nem feltétlenül azért kerül sor, mert a készülék már annyira elhasználódott, hogy be sem lehet kapcsolni. Természetesen van ilyen eset is, de azért nem ez a jellemző. A használt laptopok jelentős része olyan cégektől származik, amelyek rendszeresen karbantartották a gépet, vigyáztak rá, ha pedig probléma jelentkezett, azt kijavították. A céges laptopokat általában nem egy évtizedig vagy tovább használják, hanem mindössze pár évig, sőt gyakran a két-három éves garanciaidő végén lecserélik.

A használt gamer laptop sem feltétlenül a játékőrült fiatalok agyonhasznált készüléke. Ha szeretnél beszerezni egy használt gamer laptopot, akkor a legfontosabb, hogy azt egy megbízható helyről tedd. A westnotebook.hu webáruház kínálatában található laptopok mindegyike több órás terheléses tesztnek van kitéve, így biztos lehetsz benne, hogy megfelelőképp működik  a kinézett darab.

Mit kell nézni egy gamer laptop esetében?

Ha nem egy mezei laptopot szeretnél vásárolni, hanem kifejezetten egy gamer típusra van szükséged, akkor az egyik legfontosabb szempont a választás során a videokártya, amely VGA rövidítéssel van jelölve. A videokártya teljesítményt azért kell figyelembe venned, mert ez dönti el, hogy a laptop milyen beállítások mellett képes elfuttatni a játékot.

Szintén fontos kritérium a processzor, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan túlbecsülik ezt a tényezőt. Összességében a középkategóriás videokártyákhoz egyáltalán nem szükséges a legerősebb processzor teljesítmény, azonban sokan ezt nem tudják.

Az SSD nem fogja nagy mértékben növelni a játékélményt, viszont a játék betöltési idejét képes lecsökkenteni, továbbá a laptop teljesítményét is javítja, még általános felhasználás mellett is. A westnotebook.hu webáruházban található használt gamer laptopok mindegyike SSD-vel felszerelt, az előbb említett okok miatt.