poliamid

A poliamid bemutatása röviden

Elsősorban azt kell megemlíteni, hogy ennek a műszálnak, illetve a hőtartásának a mértéke nagyban függ az előállítási eljárástól. A poliamid nedvszívó képessége egyáltalán nem erős, ebből kifolyólag hajlamos a sztatikus töltődésre. A pozitívumai közé sorolható többek között, hogy a kopásállóságának, valamint a szakítószilárdságának köszönhetően rugalmas és kevésbé gyűrődik. A szál lehet magas fényű, matt, finom vagy merev, az előállítási módtól függően.

Amennyiben a poliamid keverékszálként kerül alkalmazásra egy adott szövetben, akkor számolni kell azzal, hogy csak alacsony hőfokon vasalható és mosható. A ruhaiparban leginkább lágy szálakat használnak. Előszeretettel készítenek belőle fürdőruhát, fehérneműt, harisnyát, esőkabátot, varrócérnát.

Sokoldalúan felhasználható, vagyis gyapjúval és pamuttal gyakran vegyítik a kötött pulóverek, illetve a plüssök készítésekor. A felhasználása nem merül ki a textiliparban, ugyanis a poliamid széles körben alkalmazható szigetelőanyagként, forró gázok szűrésére, gumiabroncsok erősítésére, horgászzsinórok és kefeipari sörték előállítására. A számos jó tulajdonságának köszönhetően, rendkívül közkedvelt a gyártók körében.

Poliamid felhasználásával készített ruhákat és egyéb kiegészítőket szép számmal találhat az üzletekben. Ha szeretne információkkal gazdagodni a szövetekkel kapcsolatban, akkor azt egyszerűen megteheti. Nem kell mást tennie az ügy érdekében, mint fellépni a mindenanyag.com oldalra.

Ez azért előnyös dolog, mert így könnyebben el tudja majd dönteni, hogy mire is van szüksége igazából. Az elasztánról röviden annyit kell tudni, hogy egy szintetikus szál, ami kivételes rugalmassággal rendelkezik. Ez a tulajdonsága tette világszerte ismertté. A textiliparban előszeretettel használják különböző ruhák kivitelezésekor.

Ez az olajalapú szövet a poliuretánból származik. A feltalálása Joseph Shivers amerikai vegyész nevéhez köthető. Ha többet szeretne megtudni az elasztánról, akkor keresse fel a mindenanyag.com honlapot! Régebben a ruhák kizárólag természetes alapanyagokból készültek, mint például a birkagyapjú, a len, a pamut, a kender, vagy a hernyóselyem.

Később a technológia fejlődésének hála, az ipari fejlesztések alkalmával egyre több terméket alkottak meg, amelyek kiváltották a régieket. A műszálak ezután hosszú éveken át hódítottak, azonban az elmúlt évtizedben ismét a természetes alapanyagok felé fordultak a vásárlók, így persze a gyártók is. A mindenanyag.com nagy segítségére lesz abban, hogy könnyebben eligazodjon a divat világában, ezáltal képben lesz az aktuális trendekkel.