nő

5 jel, ami arra utalhat, hogy gyógytornászra van szükséged

A jó közérzet és az egészség kulcsfontosságú életünkben. Az évek során azonban számtalan sérülésre tehettünk szert, emellett a krónikus betegségek miatt is előfordulhat, hogy a testünk különféle jeleket küld, megpróbál kommunikálni velünk. Ezek a jelek utalhatnak arra is, hogy azonnal gyógytornászra van szükségünk. Összeszedtük, hogy milyen esetekben érdemes gyógytornászhoz fordulnunk.

Krónikus fájdalomnál

Az állandó és egyre gyakoribb krónikus fájdalom biztosan gyógytornászért kiált. Ha hosszabb ideje tapasztalunk fájdalmat valamelyik testrészünkön, mint például a vállunkban, a nyaki részen, a hátunk alsó részén, akkor biztosan cselekednünk kell. A szakemberek terápiájukkal segíthetnek megérteni a fájdalom valódi okát és közösen kidolgoznak velünk olyan gyakorlatokat, gyakorlatsorokat, amelyek enyhítik a panaszokat és megakadályozzák a további sérüléseket.

Merev izomzat esetén

Ha izmaink beszűkülnek és ezért például nehezen emeljük meg a karunkat, nehezen végezzük el a mindennapi alapvető mozgásokat, akkor az egy potenciális jel lehet, hogy gyógytornászra lenne szükségünk. A szűk mozgástartomány és a merev izomzat semmi jót nem ígér, de terápiával orvosolhatók. Nem véletlen hívja fel erre a figyelmet a Gyógytornászom rendelő. Egy bokadagadás esetén bátran gyanakodhatunk arra, hogy a mozgásterjedelem beszűkült és azonnal kezelésre szorulunk. A különböző erősségű gyakorlatok nem csak a bokát teszik rendbe, hanem jótékonyan hatnak a környező szövetekre is. Ha a bokaízület tartó izmait helyre tesszük, akkor a boka is sokkal stabilabb lesz, ezáltal a mozgásunk is javul.

Különféle sérülések után

Sérülések és műtétek után a gyógyítási folyamatot gyógytornával lehet támogatni. Ilyen esetekben az izmok és az ízületek elgyengülhetnek és a terápia célja az, hogy visszaszerezzük normális funkciójukat. A szakember segíthet a terápiás program összeállításában és ezáltal igen gyorsan visszanyerhetjük erőnket.

Krónikus betegségek támogatására

Vannak olyan krónikus betegségek, mint például a cukorbetegség vagy a reumatoid artritisz, amelyek korlátozott mozgást okozhatnak és esetleg izommerevséggel is szembesülhetünk. Mivel ezek hatással lehetnek az életminőségünkre, így azonnal érdemes a tornagyakorlatokat elkezdeni.

Testtartással kapcsolatos problémák esetén

Ha rossz a testtartásunk akkor az előbb vagy utóbb hatással lehet az izmokra és az ízületekre is. Ahogy érezzük, hogy romlik a testtartásunk máris keressünk fel egy gyógytornászt, hogy segítsen a tartásunk helyreállításában. Nemcsak esztétikai szempontból fontos lépés, hanem azért is mert egészségünkre pozitív hatással lehet.

A gyógytornászok szakértelmükkel és akár több évtizedes tapasztalatukkal segíthetnek az izomzatok erősítésében és az életminőség javításában is. Fontos azonban, hogy csak szakképzett egészségügyi szakemberhez forduljunk, hogy meg tudja állapítani a probléma okát és felállíthassa a diagnózist. A megfelelő gyógytornász kiválasztásával és a terápia haladéktalan megkezdésével sokat tehetünk egészségünkért és aktív életmódunkért.